Kaj delamo v času izolacije?

30 Apr 2020 clanki Ni komentarjev

SPOŠTOVANI SVOJCI, SKRBNIKI, PRIJATELJI!

V času izrednih razmer, zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni, življenje pri nas poteka nekoliko drugače. Vsekakor pa se zaposleni trudimo, da stanovalcem nudimo čimbolj kakovostno življenje. V našem domu je trenutno zdravstveno stanje stanovalcev zelo stabilno. Zaposleni pa so v teh kriznih časih dokazali, da so srce in motor našega doma ter da bodo do konca varovali in ohranjali vaše najbližje, tako v fizičnem, kot v psihičnem smislu. Zaenkrat smo vsi še zdravi in upamo, da tako tudi ostane.

Prav zaradi teh razmer vse aktivnosti v domu izvajamo predvsem individualno v sobah. Ob lepem vremenu se naši stanovalci, ob spremstvu, sprehodijo po našem vrtičku. Na ta način jim varno omogočimo gibanje na svežem zraku, le po dva do tri naenkrat, in tako, da jih ima to možnost čim več. Stanovalci veliko berejo, poslušajo glasbo, barvajo, urejajo fotografije, herbarij, telovadijo, rešujejo križanke, postrežemo jih s kavo in rojstnodnevno torto,…

Ker smo zaenkrat, po navodilu ministrstva, še zaprti za obiskovalce, našim stanovalcem omogočamo intenzivne kontakte z bližnjimi, preko mobilnih telefonov. Omogočamo tudi video klice preko različnih aplikacij. Če si želite stanovalca videti tudi v živo, se z vami dogovorimo za obiske na daleč, preko balkona, za pohodne stanovalce. Za negibljive in le delno samostojne pa to omogočamo preko kapele. Za termin se je potrebno dogovoriti z delovno terapevtko (051 218 483). Telefonski kontakti so mogoči med delavniki med 7. in 14. uro. Obiski na varni razdalj, z zaščito, brez možnosti prenosa okužbe in seveda ne vstopom v zavod pa ob torkih in četrtkih med 10. in 11. uro.

Vsi skupaj si najbolj želimo, da se stanje umiri in se vrnemo nazaj v ustaljene tirnice, pač s kančkom več previdnosti, kot smo je bili vajeni do sedaj.

Še naprej ostajamo tu zaradi vas in smo vam na razpolago na že znanih telefonskih številkah!

Lepo vas pozdravljamo in tudi vam želimo veliko zdravja!