Predstavitev

Zavod sv. Rafaela Vransko je zasebni socialno varstveni zavod v lasti Župnije Vransko in deluje od decembra 2005.
Domačini ga imenujejo NAŠ DOM, saj je zrasel iz ljudi, zaradi ljudi na temeljih karitativnega poslanstva.

NAŠ DOM je glede na dosedanjo prakso, za naše, slovenske razmere majhen. Nudi samo 62 mest, 24 ur dnevno, vse dni v letu.

Majhnost je prednost, ki omogoča neposreden stik z vsemi stanovalci, individualen pristop, domačnost ter zasebnost v enoposteljnih in dvoposteljnih sobah.

NAŠ DOM je obdan s cvetočimi gredicami, korak stran je veliko zelenih površin in le minuto hoda terja pot tistega, ki želi na pošto, v kavarno, v supermarket, na banko, v cerkev, v lekarno, v kulturni dom in še kam.

Vpetost v naravo in neposreden stik s trškim utripom je prednost, ki jo cenijo prav vsi stanovalci. Projekt zeleno pa smo si zastavili z namenom oskrbe našega doma z lokalno pridelano hrano. Več o projektu.

V NAŠEM DOMU potekajo najrazličnejše družabne dejavnosti: skupinska telovadba, klepet ob kavici, gospodinjske aktivnosti, igranje družabnih iger, ogledi slovenskih filmov, bralna urica v organizaciji Medobčinske splošne knjižnice Žalec, urica za urjenje spomina, tombola, prebiranje dnevnega časopisja, skrb za vrt, nastopi, prireditve, pikniki, izleti, pevski zbor, sodelovanje s prostovoljčki OŠ Vransko Tabor.

»Resnično povem vam: Karkoli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili.«

© nasdom-vransko.com Premium theme by ThemeSmarts

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke

Če sprejmete naše piškotke za sledenje, potrdite. Sledenje lahko tudi zavrnete, zato lahko še naprej obiščete našo spletno mesto brez kakršnih koli podatkov, poslanih tretjim strankam.