Z UPANJEM ZREMO V PRIHODNOST

Za nami je zelo zanimivo leto s katerim se je vsak na svoj način soočil. Od nas je zahtevalo veliko energije in napora. Naučili smo se marsikaj novega in bili na marsikateri preizkušnji. Ni bilo lahko, saj smo se soočali z nam neznano boleznijo, virusom SARS – CoV -2, kateremu se nismo znali ubraniti. Le ta, se je nezadržno širil med nami. Težko smo dojeli, da je resničen. Eni smo verjeli, a spet drugi so trdili, da je vse skupaj izmišljeno. A BIL JE TUKAJ IN Z NJIM SO SLEDILI DOLOČENI UKREPI. Navodila so prihajala s strani vlade, NIJZ, nadrejenih…,a vse skupaj je še vedno bila uganka. Šole, trgovine, tovarne so se zapirale. Otroci so imeli pouk na daljavo, starši smo bili v službi, popoldneve smo preživljali kot učitelji svojim otrokom, saj se mlajše generacije niso zmogle same soočati s spletnimi navodili …..Kar naenkrat ni bilo več druženj med generacijami, domačimi, prijatelji, vsi smo morali nositi maske, da se zaščitimo.

Ko smo mislili, da je vsega hudega že konec, se je po poletnih počitnicah zopet začelo nekaj dogajati, čisto počasi se je približevalo, potem pa kar naenkrat zopet izbruhnilo. A SEDAJ SMO BILI NEKOLIKO BOLJE PRIPRAVLJENI. Sledili so ukrepi, ki so zahtevali hitro in odločno ukrepanje. Tu ni bilo časa za neodločnost in odlašanje. Sledilo je zopet zapiranje, šolanje na daljavo. Naši otroci so bili bolj samostojni za delo na daljavo, kot pa v prvem valu. Tako, da je sedaj marsikateri starš lažje zadihal in tudi otroci so se med sabo že povezali in so si pomagali pri pisanju nalog, prav tako, pa so jih motivirali tudi učitelji in razredniki na skupnih govorilnih urah. Osamljeni so bili tudi starejši. Potrebovali so vse daljše telefonske pogovore s svojimi bližnjimi in dodatne razlage glede novega virusa. Proti koncu leta smo že prejeli prve odmerke cepiva tudi v NAŠEM DOMU. Z novim letom, pa smo prejeli že drugi odmerek. Minila je tudi 14 dnevna doba po drugem cepljenju, tako da sedaj nekoliko lažje dihamo. Še vedno, pa se poraja vprašanje, če smo se sedaj rešili virusa COVID 19, saj še vedno veliko ljudi čaka na cepivo. Nekateri pa se sprašujejo, če se je sploh smiselno cepiti?

ODLOČITEV JE PREPUŠČENA VSAKEMU POSAMEZNIKU…

Pravijo tudi »KDOR NE TVEGA NE PROFITIRA«.

Cencelj Anica

© nasdom-vransko.com Premium theme by ThemeSmarts

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke

Če sprejmete naše piškotke za sledenje, potrdite. Sledenje lahko tudi zavrnete, zato lahko še naprej obiščete našo spletno mesto brez kakršnih koli podatkov, poslanih tretjim strankam.